Janseninstalshop

Dit artikel gaat over de Janseninstalshop. Zoals de naam al aanduidt, praten we hier over een winkel waar u terechtkunt voor van alles wat u nodig heeft voor uw installatie-activiteiten. Voordat we ingaan op het productaanbod, lichten we voor de volledigheid eerst toe wat met installatietechniek wordt bedoeld. Als voorbeelden van producten die u bij Janseninstalshop kunt aanschaffen, komen boilers en cv-ketels aan de orde.

Wat is installatietechniek?

Met installatietechniek bedoelen we het samenbrengen van technische componenten om er een functionerend systeem van te maken. Het vakgebied heeft raakvlakken met de bouw, de industrie en infrastructuur. We praten over allerlei systeem waarin onder meer componenten worden verwerkt van elektrische, mechanische, hydraulische en/of pneumatische aard. Als we als voorbeeld een woning nemen, dan past men diverse technieken toe voor de gehele elektrische installatie, de klimaatregeling en de warmwatervoorziening. Een cv-installatie is een goed voorbeeld. Als we praten over een systeem met een gasketel, dan zijn voor de installatie daarvan behalve de ketel ook gas-, elektriciteits- en waterleidingen nodig, evenals een drukvat.

Boilers

Voor de warmwatervoorziening van een woning kan een cv-ketel, een geiser en/of een boiler worden gebruikt. Een cv-ketel en een geiser beginnen pas water op te warmen, als iemand ergens een warmwaterkraan opendraait. Een cv-ketel kan zich op enige afstand van de warmwaterkranen bevinden. Een ketel is met name voor de verwarming. Geijsers worden doorgaans niet ver van een warmwaterkraan geïnstalleerd. Dan praten we over de keuken en de badkamer. Boilers zijn normaliter voor het warme water voor zowel de keuken als de badkamer. Geijsers en boilers kunnen voor het verwarmen van water op gas of elektriciteit werken. Omdat er in een badkamer meestal geen gasaansluiting is, wordt daar elektriciteit gebruikt. Als er met gas wordt gekookt, kan men in de keuken kiezen tussen elektrisch en gas. Bij Janseninstalshop kunt u uit diverse modellen Inventum boilers kiezen.

Cv-ketels

We merkten al op dat de primaire rol van een cv-ketel de verwarming is, maar een combi-ketel zorgt ook voor warm water. Janseninstalshop heeft cv-ketels, voor zowel alleen verwarming als gecombineerd met warm water, van diverse merken. Het bedrijf biedt goedkope cv ketels, maar ook meer geavanceerde modellen, die daarom duurder zijn. Vanwege de hoge gasprijs is het belangrijk dat een ketel een hoog rendement heeft en dus energiezuinig is. Let daarom op het energielabel ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *