Blog

Hoe je badkamer verbouwen tot ware design badkamer

Hoe je badkamer verbouwen tot ware design badkamer

Er zijn verschillende manieren om je huidige badkamer om te toveren tot een prachtige en
functionele ruimte. De meest moderne en populaire keuze is de design badkamer. Dit
badkamer ontwerp is bijzonder omdat het kwalitatieve meubels, de laatste technologie, de
beste materialen en sfeervolle verlichting omvat. Velen noemen het een luxe badkamer, een
concept dat de waarde van je huis kan verhogen en indruk kan maken op gasten. Je vraagt
je misschien af of je je huidige badkamer daarin kunt omtoveren. Natuurlijk kan dat! Er zijn
verschillende manieren en tips om dat te doen. Hieronder volgen enkele tips om van jouw
badkamer een echte design badkamer te maken.

Het installeren van luxe badkamermeubels

De eerste tip om van je badkamer een design badkamer te maken, is het installeren van
merk- en kwaliteit badkamermeubels zoals douches, kranen en wastafels. Luxe meubels
hebben extra functionaliteiten en bieden meer comfort. Denk hieraan aan een toilet die
zichzelf automatisch schoonmaakt en de bril kan verwarmen, of een regendouche met
sproeiers aan de zijkanten. Een andere geweldige optie voor grote badkamers, is een ligbad
met bubbels en temperatuurregeling.

De badkamerverlichting aanpassen

De tweede tip is om de verlichting in de badkamer aan te passen. In dit geval kun je
verschillende soorten lampen gebruiken. Dit is afhankelijk van wat jij wilt bereiken. Je kunt
zelfs overdag natuurlijk licht van de zon als verlichtingsbron gebruiken om een natuurlijke
sfeer te creëren. Je kunt daarnaast sfeerverlichting installeren voor als je een bad gaat
nemen en wilt ontspannen. Het wordt aangeraden om dimbaar licht te installeren, zodat je
zelf de helderheid kunt bepalen.

Een aantal planten neerzetten

In een design badkamer horen wat planten te staan, want die zorgen voor een luxe
uitstraling. Je hoeft geen bos bloemen te kopen, want het kan zo simpel zijn als een bloem
in een vaas. De plaatsing van de planten en aanvullende accessoires is het belangrijkste.
Tegenwoordig zijn kunstplanten aan de wand erg populair. Ze vergen namelijk weinig
onderhoud, maar geven je badkamer een prachtige natuurlijke uitstraling. Je kunt ook kiezen
voor echte planen. Deze geven namelijk een luxe sfeer, zuiveren je lucht en verbeteren je
stemming. Met bovenstaande tips kom je dus al een heel eind!

<strong>Janseninstalshop</strong>

Janseninstalshop

Dit artikel gaat over de Janseninstalshop. Zoals de naam al aanduidt, praten we hier over een winkel waar u terechtkunt voor van alles wat u nodig heeft voor uw installatie-activiteiten. Voordat we ingaan op het productaanbod, lichten we voor de volledigheid eerst toe wat met installatietechniek wordt bedoeld. Als voorbeelden van producten die u bij Janseninstalshop kunt aanschaffen, komen boilers en cv-ketels aan de orde.

Wat is installatietechniek?

Met installatietechniek bedoelen we het samenbrengen van technische componenten om er een functionerend systeem van te maken. Het vakgebied heeft raakvlakken met de bouw, de industrie en infrastructuur. We praten over allerlei systeem waarin onder meer componenten worden verwerkt van elektrische, mechanische, hydraulische en/of pneumatische aard. Als we als voorbeeld een woning nemen, dan past men diverse technieken toe voor de gehele elektrische installatie, de klimaatregeling en de warmwatervoorziening. Een cv-installatie is een goed voorbeeld. Als we praten over een systeem met een gasketel, dan zijn voor de installatie daarvan behalve de ketel ook gas-, elektriciteits- en waterleidingen nodig, evenals een drukvat.

Boilers

Voor de warmwatervoorziening van een woning kan een cv-ketel, een geiser en/of een boiler worden gebruikt. Een cv-ketel en een geiser beginnen pas water op te warmen, als iemand ergens een warmwaterkraan opendraait. Een cv-ketel kan zich op enige afstand van de warmwaterkranen bevinden. Een ketel is met name voor de verwarming. Geijsers worden doorgaans niet ver van een warmwaterkraan geïnstalleerd. Dan praten we over de keuken en de badkamer. Boilers zijn normaliter voor het warme water voor zowel de keuken als de badkamer. Geijsers en boilers kunnen voor het verwarmen van water op gas of elektriciteit werken. Omdat er in een badkamer meestal geen gasaansluiting is, wordt daar elektriciteit gebruikt. Als er met gas wordt gekookt, kan men in de keuken kiezen tussen elektrisch en gas. Bij Janseninstalshop kunt u uit diverse modellen Inventum boilers kiezen.

Cv-ketels

We merkten al op dat de primaire rol van een cv-ketel de verwarming is, maar een combi-ketel zorgt ook voor warm water. Janseninstalshop heeft cv-ketels, voor zowel alleen verwarming als gecombineerd met warm water, van diverse merken. Het bedrijf biedt goedkope cv ketels, maar ook meer geavanceerde modellen, die daarom duurder zijn. Vanwege de hoge gasprijs is het belangrijk dat een ketel een hoog rendement heeft en dus energiezuinig is. Let daarom op het energielabel ervan.

Geef je badkamer een luxe uitstraling met deze meubels

Geef je badkamer een luxe uitstraling met deze meubels

Is je badkamer toe aan een make over, maar heb je geen groot budget om dit uit te voeren? Dan is dat geen probleem. Je kunt ook op heel erg veel manieren je badkamer een make over geven met een klein budget. Enkel het veranderen van je textiel en nieuwe handdoeken kopen maakt al een groot verschil. Ook kun je voor weinig geld een nieuwe spiegel kopen, wat je badkamer een andere look geeft. Zo heb je voor niet eens zo heel erg veel geld een leuk design spiegel, wat je badkamer er chic uit laat zien. Of neem een ander badkamermeubel bij je wasbak. Dat laat je badkamer er ook weer heel erg anders uitzien. Kortom er zijn veel manieren om je badkamer aan te passen, zonder al te veel geld uit te hoeven geven.

Nieuwe meubels voor in je badkamer

Om je badkamer een luxe en nieuwe look te geven kun je nieuwe meubels kopen voor je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kast waar je je handdoeken en douche producten in kunt zetten en leggen, of een nieuw meubelstuk met wasbak voor onder de spiegel waar je je make-up kunt doen of je tanden kunt poetsen. Als je een wat grotere badkamer hebt of kinderen hebt, dan kun je een krukje neerzetten in de badkamer. Die kun je gebruiken om makkelijker in de spiegel te kunnen kijken of om spulletjes op te leggen als je gaat douchen of in bad gaat.

Accessoires voor in je badkamer

Om je badkamer een luxe uitstraling te geven, is het belangrijk dat je gebruik maakt van accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld wat plantjes kopen om je badkamer er wat groener uit te laten zien. Of je kunt luxe uitziende kaarsen kopen en die neerzetten in je badkamer. Ook zijn er luxe zeeppompje te koop die je kunt bijvullen als ze leeg zijn. Dit ziet er georganiseerder en luxer uit dan een plastic pompje uit de winkel.

Een waterontharder kopen

Niets is vervelender dan wanneer je te maken hebt met hard leidingwater. Dit is leidingwater met een erg hoog kalkgehalte. Wanneer je te maken hebt met zogenaamd hard leidingwater, dan merk je dat meteen, bijvoorbeeld aan de handdoeken die hard uit de wasmachine komen. Ook merk je dat apparatuur als de vaatwasser en de wasmachine minder gaan werken. En dan hebben we het nog niet eens over de fikse kalkaanslag die je in de badkamer krijgt. De oplossing? Een waterontharder kopen!

Een waterontharder is het beste wat je kunt doen

Je blijft de voegen schoonmaken als er teveel kalk in je leidingwater zit. Je koffie smaakt minder goed en de vaatwasser maakt veel minder goed schoon dan je gewend was. Een waterontharder kopen is dan het beste wat je kunt doen. Een waterontharder betekent dat je snel af bent van dit harde leidingwater. Het mooie aan een waterontharder – lees: ontkalker- is dat  een ontharder meteen werkt. Nadat je de waterontharder geplaatst hebt of hebt laten plaatsen, werkt het meteen. 

De verbluffende werking van de kleine hars deeltjes

De meeste waterontharders werken met kleine hars deeltjes. Het principe is even simpel als geniaal. Het harde leidingwater stroomt de waterontharder in. Daar wordt het water geconfronteerd met de kleine harsbolletjes. Deze bolletjes onttrekken kalk aan het water. Daardoor verlaat het water veel zachter de waterontharder en heb jij de beschikking over veel zachter leidingwater. Een waterontharder kopen betekent dat je ook kunt kiezen voor een ontharder met een magneet. Het effect is hetzelfde. Ook nu wordt kalk aan water onttrokken en verandert hard leidingwater in veel zachter leidingwater.

En dan komen de handdoeken weer zachter uit de wasmachine

Het effect is verbluffend en daarom is een waterontharder kopen zo verstandig. De handdoeken komen weer lekker zacht uit de wasmachine, je gebruikt veel minder zeepproducten, de vaatwasser werkt weer beter en je huid en haar voelt ook weer minder droog aan na een douchebeurt. De waterontharder is zelfs in staat om kalk dat zich al heeft aangezet in apparatuur geleidelijk aan te verwijderen. Daardoor gaat je apparatuur langer mee. 

Waterontharder kopen: goed voor het milieu en de energierekening

Nog een goede reden om een waterontharder te kopen is wel dat de energierekening naar beneden gaat. De apparatuur werkt weer beter en is zonder kalkaanslag veel minder energie nodig om het goede werk te doen. Een waterontharder kopen betekent eveneens dat je denkt aan het milieu. Omdat de apparatuur beter werkt, zijn bijvoorbeeld de wasmachine en de vaatwasser veel minder zeeproducten nodig. Daardoor verdwijnt minder zeep in het milieu. Over een win-win situatie gesproken.  Er zijn verschillende waterontharders beschikbaar. De eenvoudige modellen kun je prima zelf plaatsen als je enigszins handig bent. De wat meer geavanceerde uitvoeringen kun je veel beter door een specialist laten plaatsen. Werk heb je niet van de ontharder overigens. Je moet alleen zorgen dat er voldoende zout aanwezig is zodat de harsbolletjes van tijd tot tijd gespoeld kunnen worden.  Na verloop van tijd namelijk raken de bolletjes namelijk verzadigd. Als je interesse hebt, zorg er altijd voor dat je aan waterontharders vergelijken doet.

Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf van een rolluik

Een rolluik kent een hele hoop functies. Van het weren van zon en warmte tot het geven van privacy, rolluiken kunnen het allemaal. Maar een rolluik schaf je niet zomaar aan. Naast het secuur meten van de plek waar het rolluik komt te hangen, zul je ook goed na moeten denken over het materiaal, de functie voor jou, de kosten en de vele verschillende soorten. 

Materiaal

Niet alleen is het verstandig na te denken over de functie bij het kiezen van het materiaal van jouw rolluik, maar ook over jouw interieur. Het zou immers zonde zijn als je geld uitgeeft aan iets wat totaal niet past bij je meubilair of de rest van het huis. Veel rolluiken zijn gemaakt van kunststof, maar je kunt ook rolluiken van metaal, zoals aluminium, of hout aanschaffen. Denk goed na over wat je precies van je rolluik wilt. Wanneer je bijvoorbeeld vooral wil dat het rolluik de warmte en de zon buiten houdt, dan zul je misschien wel een ander rolluik aan moeten schaffen dan wanneer je slechts een soort muggenwering wilt. Wanneer je namelijk muggenwering zou willen, dan kun je beter op zoek naar een goede hor.

Handmatig of automatisch

Tegenwoordig kan alles automatisch. Rolluiken dus ook. Een automatisch rolluik kun je bijvoorbeeld met een afstandsbediening omhoog of naar beneden doen. Dat is erg handig. Zo hoef je niet van de bank op te staan wanneer de zon in je ogen schijnt. Verder kun je automatische rolluiken vaak ook instellen op tijd. Zo kun je ze bijvoorbeeld zo programmeren dat ze ‘s ochtends om acht uur open gaan en ‘s avonds om negen uur weer dicht. Dan hoef je er helemaal niet meer over na te denken. Automatische rolluiken zijn echter wel een stukje duurder dan handmatige rolluiken.

Rolluik of screen

Wanneer je niet een permanent rolluik in je huis wilt, kun je ook kiezen voor een screen. Dit is een soort luik dat je voor je ruit plaatst, en dat ook de zon buiten houdt. Verder kunnen screens ook fungeren als muggenwering. 

Er zijn een hoop dingen waar je over na moet denken bij het aanschaffen van een rolluik. Hopelijk ben je hiermee een beetje op weg geholpen.

Waarom je de luchtkwaliteit van jouw badkamer zou moeten verbeteren

Een goede badkamer ventilator is essentieel voor deze ruimte. In vochtige ruimtes zonder ventilatie ontstaat snel schimmel en onaangename geuren. Daarom is het belangrijk dat je een goede ventilator in de badkamer installeert. Ga je de ventilator gebruiken om onaangename geurtjes af te zuigen, zoals op het toilet, dan is een gewone badkamer ventilator (zonder extra’s) of een ventilator met timer voldoende. Een spirobuis worden gebruikt om een ​​betere luchtstroom voor badkamer ventilatoren te bieden. 

Door het gebruik van een spirobuis kunt u de luchtkwaliteit in jouw badkamer verbeteren. Spirobuizen zijn niet verkrijgbaar in de plaatselijke winkel. Ze zijn echter een grote verbetering ten opzichte van een gewone badkamer ventilator.

Waarom ventilatie belangrijk is

Het is essentieel dat je frisse lucht in de badkamer laat stromen, vooral omdat jouw badkamer een hygiënische plek moet zijn. Je kunt ervoor kiezen om een ​​badkamer ventilator zonder spirobuis te installeren. Maar met een spirobuis kun je frisse lucht van buiten de badkamer halen. Het zal ook helpen om je badkamer hygiënischer en geurvrij te maken. Goede ventilatie zal de waterdamp verminderen en de natuurlijke ademhaling van het lichaam stimuleren en/of helpen. Wanneer een besloten ruimte niet goed wordt geventileerd, krijgt de ruimte niet de benodigde luchtstroom om zijn functies in harmonie met de omgeving uit te voeren.

Waar moet je op letten bij een ventilator?

Misschien een grote stap voor je, maar wel essentieel voor jouw wooncomfort. Het verbeteren van het luchtstroom systeem kost geld en de installatie kun je het beste overlaten aan een erkende en opgeleide expert. Ventilatie is een zeer belangrijk onderdeel van een badkamer. De kwaliteit van de natuurlijke ventilatie hangt af van de locatie van jouw badkamer. Ventilatieopeningen in het plafond nodig om frisse lucht binnen te laten? Misschien is extra ventilatie in de muur het beste? 

Houd er rekening mee dat verschillende soorten ventilatieopeningen nodig zijn voor verschillende situaties. Neem de tijd om elk mogelijk aspect van de gewenste ventilator te overwegen. Welk type ventilator past het beste bij jou?

4 aanpassingen voor jouw badkamer!

4 aanpassingen voor jouw badkamer!

Een mooie en hippe badkamer is voor de meeste woningen onmisbaar geworden. De badkamer is dan ook niet langer de plek om je even snel klaar te maken, maar moet echt een mooie ruimte zijn waar je ons helemaal fris voelen en kunnen relaxen. Mocht jij nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor jouw badkamer, dan hebben wij hieronder tips voor je op een rij gezet die je direct kunt gebruiken. 

  • Je kunststof douchedeur vervangen
  • Waarom je een dimlicht moet hebben
  • Het kiezen van de juiste tegels
  • Een stijl kiezen

De kunststof douchedeur vervangen

Veel badkamers hebben nog een kunststof douchedeur. Dat kan er nog in zitten van de vorige eigenaar of je hebt hem er zelf in geplaatst. Maar vaak zorgen zulke deuren ook voor problemen, zoals het kalkaanslag wat tussen het ribbeltjes patroon blijft zitten. Daarnaast zien de deuren er ook lang niet altijd even mooi uit. Door deze douchedeur te vervangen voor een glazen douchedeur ziet je complete badkamer er meteen een stuk moderner uit! 

Waarom je een dimlicht moet hebben

Heb je er ook geregeld last van dat je er midden in de nacht even uit moet om naar het toilet te gaan? Nadat je eindelijk weer terug in bed ligt kom je echter niet meer in slaap. Dat is ontzettend vervelend, want je kunt er de dag erna de hele dag nog last van hebben. Veelal komt dit voor een groot deel doordat je in de badkamer de lamp aandoet en je lichaam volledig wakker wordt van het licht. Niet alleen zien je ogen licht, maar je huid voelt het licht ook aan, waardoor je nog sneller helemaal wakker bent. Door een dimlicht in de badkamer te hebben, zul je hier een stuk minder last van hebben. 

Het kiezen van de juiste tegels

De tegels die je in de badkamer hebt bepalen voor een groot deel de complete uitstraling. Kies daarom zorgvuldig de juiste tegels uit. Kleine badkamer bijvoorbeeld kunnen goed grote tegels gebruiken. Daarnaast wil je naar de huidige stijl van je badkamer kijken en zien wat hier het best bij past.

Een stijl kiezen

Bij het inrichten van de badkamer is het verder ook belangrijk om goed te kijken naar de stijl die je graag wilt creëren. Misschien wil je graag een hele moderne stijl hebben in je badkamer of wil je juist een soort tropische inrichting hebben. Het is goed om dit van tevoren te bepalen, zodat je vervolgens kunt kijken en zoeken naar spullen die daar het beste bij passen.

Drie dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een houten badkamermeubel

Houten meubels zijn de laatste tijd helemaal in. Ze maken vrijwel elke badkamer mooi af en passen bijna overal bij. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten bij het ontwerpen of kopen van een houten badkamermeubel. Hieronder vind je een paar tips.

De houtsoort

Niet elke houtsoort is goed bestand tegen vocht. In een badkamer moet je zo’n houtsoort dus echt niet hebben. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet over houtsoorten die je in jouw badkamer kunt gebruiken, want elke badkamer is weer anders. Wanneer je een houtsoort hebt gevonden die niet vochtbestendig is, maar wel erg mooi, hoeft dit niet te betekenen dat je deze houtsoort helemaal moet afschrijven. Met een laklaag over het hout heen die goed onderhouden wordt, kom je ook al een heel eind. Maar zorg er dus wel voor dat je het meubel goed onderhoudt en de laklaag eens in de zoveel tijd bijwerkt.

De opslagruimte

Dit is iets waar je bij elk badkamermeubel goed op moet letten, maar het is dan ook erg belangrijk. Let goed op de hoeveelheid en de soort opslagruimte die het meubel bevat. Een meubel dat je bijvoorbeeld mooi vindt, omdat het niet te diep is, heeft veel minder opslagruimte dan een iets dieper meubel. En een te hoog meubel is natuurlijk niet mooi, maar in een te laag meubel kun je al helemaal niets kwijt. Zorg er bij de aanschaf van een badkamermeubel dus voor dat je niet alleen een mooi meubel, maar ook een praktisch meubel aanschaft. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van je producten niet eens in je badkamer past.

Het gewicht

Hout is een erg zwaar materiaal. Let er bij de aanschaf van een houten badkamermeubel dus op dat je meubel niet te zwaar is. Hier kan je namelijk erg veel problemen van krijgen. Een te zwaar meubel kun je niet aan de muur hangen, dus zul je deze op de grond moeten zetten. Wanneer het meubel daarvoor bedoeld is, dus als hij speciale poten heeft, is dat geen probleem, maar met een meubel dat bedoeld is om op te hangen, krijg je hier veel narigheden van. 

Meubels die niet in jouw badkamer mogen ontbreken

Meubels die niet in jouw badkamer mogen ontbreken

Een badkamer is een plek waar je even tot jezelf zou moeten kunnen komen. Even lekker onder een warme douche springen of juist in een warm bad liggen. Het is de plek waar je na een lange dag even kan gaan genieten. Maar wat is nou allemaal handig om in de badkamer te hebben? Er zijn veel dingen die echt niet kunnen missen wanneer je een badkamer hebt. Ook is het leuk om decoratie in je badkamer te hebben. Je kunt veel producten met elkaar stijlen in je badkamer.

De belangrijkste dingen

Als je een badkamer hebt, is het belangrijkste dat je een douche of een bad hebt. Je moet je namelijk wel kunnen wassen. Daarnaast is een wastafel ook heel handig als je bijvoorbeeld je tanden wilt poetsen. Als je een grote badkamer hebt, kan je ervoor kiezen om een toilet in de badkamer te plaatsen. Vaak maakt dit de badkamer af. Naast al deze belangrijke dingen die je in een badkamer moet hebben, zijn er ook spullen die je als decoratie in de badkamer kunt laten plaatsen.

Decoratie van de badkamer

Houd jij ervan om je badkamer leuk aan te kleden? Dan is het handig dat je het ook goed aanpakt. Er zijn veel verschillende decoraties die je kunt neerzetten in de badkamer. Zo heb je ook een kast nodig waar de badlakens in liggen. Maar welke kast is nou juist voor jouw badkamer? Wanneer je van een school stijl houd, kun je een lockerkast neerzetten. Deze type lockers zijn speciaal gemaakt om in de badkamer te plaatsen. Naast de kast, kan je ook een spiegel nemen die een leuke vorm heeft. Dit kan rond zijn maar ook golvend. Als je van bloemen houdt, kan je ook kunstbloemen in de badkamer plaatsen. Dit wordt vaak geadviseerd wanneer je een grote badkamer hebt. Zo kun je namelijk lege plekken opvullen.

Mogelijkheden om een verbouwing te financieren

Mogelijkheden om een verbouwing te financieren

Een verbouwing, het kost veel geld maar het is het vaak wel waard. Wanneer je je huis wilt gaan verbouwen, is het logisch dat hier veel bij komt kijken. Zo is het van belang dat je alles goed regelt. Ook is het belangrijk dat je genoeg geld hebt om je huis te laten verbouwen. Wanneer je niet genoeg geld hebt, kan je ervoor kiezen om een lening bij de bank aan te vragen. De bank moet dit goedkeuren voordat je het geld krijgt. Als je genoeg geld hebt, kan je verbouwing beginnen.

Creditcard aanvragen

Een creditcard is een van de bekendste oplossingen als je geen geld hebt. Als je een creditcard aanschaft, kun je tot een vast bedrag uitgeven. Het is wel de bedoeling dat je dit terug betaald aan het einde van de maand. Wanneer je het niet terug betaald, zullen hier extra kosten bij komen. Daarnaast zal je ook niks meer mogen kopen met de creditcard. Ook wanneer je schulden hebt, is het niet mogelijk om een creditcard aan te schaffen. Als je aan het verbouwen bent en je hebt niet genoeg geld meer, kan je er dus voor kiezen om een goedkope creditcard aan te schaffen. Je kunt dan gewoon je producten halen bij de winkel of bouwmarkt. 

Geen zorgen tijdens het verbouwen

Doordat je alles goed van tevoren regelt. Zal je geen zorgen hebben over de verbouwing van je huis. Je kunt dan genieten van de verbouwing. Ook hoef je je geen zorgen te maken om het geld. Het geld wat je van de creditcard hebt gehaald kun je na een maand er weer opzetten. Hierdoor ben je gelijk van je schuld af. Wanneer de verbouwing klaar is, zal je blij zijn dat het geregeld is. Je kunt lekker genieten van je nieuwe woning. Zorg er wel altijd voor dat je het geld binnen twee maanden terug stort. Zo voorkom je schulden.