Blog

Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf van een rolluik

Een rolluik kent een hele hoop functies. Van het weren van zon en warmte tot het geven van privacy, rolluiken kunnen het allemaal. Maar een rolluik schaf je niet zomaar aan. Naast het secuur meten van de plek waar het rolluik komt te hangen, zul je ook goed na moeten denken over het materiaal, de functie voor jou, de kosten en de vele verschillende soorten. 

Materiaal

Niet alleen is het verstandig na te denken over de functie bij het kiezen van het materiaal van jouw rolluik, maar ook over jouw interieur. Het zou immers zonde zijn als je geld uitgeeft aan iets wat totaal niet past bij je meubilair of de rest van het huis. Veel rolluiken zijn gemaakt van kunststof, maar je kunt ook rolluiken van metaal, zoals aluminium, of hout aanschaffen. Denk goed na over wat je precies van je rolluik wilt. Wanneer je bijvoorbeeld vooral wil dat het rolluik de warmte en de zon buiten houdt, dan zul je misschien wel een ander rolluik aan moeten schaffen dan wanneer je slechts een soort muggenwering wilt. Wanneer je namelijk muggenwering zou willen, dan kun je beter op zoek naar een goede hor.

Handmatig of automatisch

Tegenwoordig kan alles automatisch. Rolluiken dus ook. Een automatisch rolluik kun je bijvoorbeeld met een afstandsbediening omhoog of naar beneden doen. Dat is erg handig. Zo hoef je niet van de bank op te staan wanneer de zon in je ogen schijnt. Verder kun je automatische rolluiken vaak ook instellen op tijd. Zo kun je ze bijvoorbeeld zo programmeren dat ze ‘s ochtends om acht uur open gaan en ‘s avonds om negen uur weer dicht. Dan hoef je er helemaal niet meer over na te denken. Automatische rolluiken zijn echter wel een stukje duurder dan handmatige rolluiken.

Rolluik of screen

Wanneer je niet een permanent rolluik in je huis wilt, kun je ook kiezen voor een screen. Dit is een soort luik dat je voor je ruit plaatst, en dat ook de zon buiten houdt. Verder kunnen screens ook fungeren als muggenwering. 

Er zijn een hoop dingen waar je over na moet denken bij het aanschaffen van een rolluik. Hopelijk ben je hiermee een beetje op weg geholpen.

Waarom je de luchtkwaliteit van jouw badkamer zou moeten verbeteren

Een goede badkamer ventilator is essentieel voor deze ruimte. In vochtige ruimtes zonder ventilatie ontstaat snel schimmel en onaangename geuren. Daarom is het belangrijk dat je een goede ventilator in de badkamer installeert. Ga je de ventilator gebruiken om onaangename geurtjes af te zuigen, zoals op het toilet, dan is een gewone badkamer ventilator (zonder extra’s) of een ventilator met timer voldoende. Een spirobuis worden gebruikt om een ​​betere luchtstroom voor badkamer ventilatoren te bieden. 

Door het gebruik van een spirobuis kunt u de luchtkwaliteit in jouw badkamer verbeteren. Spirobuizen zijn niet verkrijgbaar in de plaatselijke winkel. Ze zijn echter een grote verbetering ten opzichte van een gewone badkamer ventilator.

Waarom ventilatie belangrijk is

Het is essentieel dat je frisse lucht in de badkamer laat stromen, vooral omdat jouw badkamer een hygiënische plek moet zijn. Je kunt ervoor kiezen om een ​​badkamer ventilator zonder spirobuis te installeren. Maar met een spirobuis kun je frisse lucht van buiten de badkamer halen. Het zal ook helpen om je badkamer hygiënischer en geurvrij te maken. Goede ventilatie zal de waterdamp verminderen en de natuurlijke ademhaling van het lichaam stimuleren en/of helpen. Wanneer een besloten ruimte niet goed wordt geventileerd, krijgt de ruimte niet de benodigde luchtstroom om zijn functies in harmonie met de omgeving uit te voeren.

Waar moet je op letten bij een ventilator?

Misschien een grote stap voor je, maar wel essentieel voor jouw wooncomfort. Het verbeteren van het luchtstroom systeem kost geld en de installatie kun je het beste overlaten aan een erkende en opgeleide expert. Ventilatie is een zeer belangrijk onderdeel van een badkamer. De kwaliteit van de natuurlijke ventilatie hangt af van de locatie van jouw badkamer. Ventilatieopeningen in het plafond nodig om frisse lucht binnen te laten? Misschien is extra ventilatie in de muur het beste? 

Houd er rekening mee dat verschillende soorten ventilatieopeningen nodig zijn voor verschillende situaties. Neem de tijd om elk mogelijk aspect van de gewenste ventilator te overwegen. Welk type ventilator past het beste bij jou?

4 aanpassingen voor jouw badkamer!

4 aanpassingen voor jouw badkamer!

Een mooie en hippe badkamer is voor de meeste woningen onmisbaar geworden. De badkamer is dan ook niet langer de plek om je even snel klaar te maken, maar moet echt een mooie ruimte zijn waar je ons helemaal fris voelen en kunnen relaxen. Mocht jij nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor jouw badkamer, dan hebben wij hieronder tips voor je op een rij gezet die je direct kunt gebruiken. 

  • Je kunststof douchedeur vervangen
  • Waarom je een dimlicht moet hebben
  • Het kiezen van de juiste tegels
  • Een stijl kiezen

De kunststof douchedeur vervangen

Veel badkamers hebben nog een kunststof douchedeur. Dat kan er nog in zitten van de vorige eigenaar of je hebt hem er zelf in geplaatst. Maar vaak zorgen zulke deuren ook voor problemen, zoals het kalkaanslag wat tussen het ribbeltjes patroon blijft zitten. Daarnaast zien de deuren er ook lang niet altijd even mooi uit. Door deze douchedeur te vervangen voor een glazen douchedeur ziet je complete badkamer er meteen een stuk moderner uit! 

Waarom je een dimlicht moet hebben

Heb je er ook geregeld last van dat je er midden in de nacht even uit moet om naar het toilet te gaan? Nadat je eindelijk weer terug in bed ligt kom je echter niet meer in slaap. Dat is ontzettend vervelend, want je kunt er de dag erna de hele dag nog last van hebben. Veelal komt dit voor een groot deel doordat je in de badkamer de lamp aandoet en je lichaam volledig wakker wordt van het licht. Niet alleen zien je ogen licht, maar je huid voelt het licht ook aan, waardoor je nog sneller helemaal wakker bent. Door een dimlicht in de badkamer te hebben, zul je hier een stuk minder last van hebben. 

Het kiezen van de juiste tegels

De tegels die je in de badkamer hebt bepalen voor een groot deel de complete uitstraling. Kies daarom zorgvuldig de juiste tegels uit. Kleine badkamer bijvoorbeeld kunnen goed grote tegels gebruiken. Daarnaast wil je naar de huidige stijl van je badkamer kijken en zien wat hier het best bij past.

Een stijl kiezen

Bij het inrichten van de badkamer is het verder ook belangrijk om goed te kijken naar de stijl die je graag wilt creëren. Misschien wil je graag een hele moderne stijl hebben in je badkamer of wil je juist een soort tropische inrichting hebben. Het is goed om dit van tevoren te bepalen, zodat je vervolgens kunt kijken en zoeken naar spullen die daar het beste bij passen.

Drie dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een houten badkamermeubel

Houten meubels zijn de laatste tijd helemaal in. Ze maken vrijwel elke badkamer mooi af en passen bijna overal bij. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten bij het ontwerpen of kopen van een houten badkamermeubel. Hieronder vind je een paar tips.

De houtsoort

Niet elke houtsoort is goed bestand tegen vocht. In een badkamer moet je zo’n houtsoort dus echt niet hebben. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet over houtsoorten die je in jouw badkamer kunt gebruiken, want elke badkamer is weer anders. Wanneer je een houtsoort hebt gevonden die niet vochtbestendig is, maar wel erg mooi, hoeft dit niet te betekenen dat je deze houtsoort helemaal moet afschrijven. Met een laklaag over het hout heen die goed onderhouden wordt, kom je ook al een heel eind. Maar zorg er dus wel voor dat je het meubel goed onderhoudt en de laklaag eens in de zoveel tijd bijwerkt.

De opslagruimte

Dit is iets waar je bij elk badkamermeubel goed op moet letten, maar het is dan ook erg belangrijk. Let goed op de hoeveelheid en de soort opslagruimte die het meubel bevat. Een meubel dat je bijvoorbeeld mooi vindt, omdat het niet te diep is, heeft veel minder opslagruimte dan een iets dieper meubel. En een te hoog meubel is natuurlijk niet mooi, maar in een te laag meubel kun je al helemaal niets kwijt. Zorg er bij de aanschaf van een badkamermeubel dus voor dat je niet alleen een mooi meubel, maar ook een praktisch meubel aanschaft. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van je producten niet eens in je badkamer past.

Het gewicht

Hout is een erg zwaar materiaal. Let er bij de aanschaf van een houten badkamermeubel dus op dat je meubel niet te zwaar is. Hier kan je namelijk erg veel problemen van krijgen. Een te zwaar meubel kun je niet aan de muur hangen, dus zul je deze op de grond moeten zetten. Wanneer het meubel daarvoor bedoeld is, dus als hij speciale poten heeft, is dat geen probleem, maar met een meubel dat bedoeld is om op te hangen, krijg je hier veel narigheden van. 

Meubels die niet in jouw badkamer mogen ontbreken

Meubels die niet in jouw badkamer mogen ontbreken

Een badkamer is een plek waar je even tot jezelf zou moeten kunnen komen. Even lekker onder een warme douche springen of juist in een warm bad liggen. Het is de plek waar je na een lange dag even kan gaan genieten. Maar wat is nou allemaal handig om in de badkamer te hebben? Er zijn veel dingen die echt niet kunnen missen wanneer je een badkamer hebt. Ook is het leuk om decoratie in je badkamer te hebben. Je kunt veel producten met elkaar stijlen in je badkamer.

De belangrijkste dingen

Als je een badkamer hebt, is het belangrijkste dat je een douche of een bad hebt. Je moet je namelijk wel kunnen wassen. Daarnaast is een wastafel ook heel handig als je bijvoorbeeld je tanden wilt poetsen. Als je een grote badkamer hebt, kan je ervoor kiezen om een toilet in de badkamer te plaatsen. Vaak maakt dit de badkamer af. Naast al deze belangrijke dingen die je in een badkamer moet hebben, zijn er ook spullen die je als decoratie in de badkamer kunt laten plaatsen.

Decoratie van de badkamer

Houd jij ervan om je badkamer leuk aan te kleden? Dan is het handig dat je het ook goed aanpakt. Er zijn veel verschillende decoraties die je kunt neerzetten in de badkamer. Zo heb je ook een kast nodig waar de badlakens in liggen. Maar welke kast is nou juist voor jouw badkamer? Wanneer je van een school stijl houd, kun je een lockerkast neerzetten. Deze type lockers zijn speciaal gemaakt om in de badkamer te plaatsen. Naast de kast, kan je ook een spiegel nemen die een leuke vorm heeft. Dit kan rond zijn maar ook golvend. Als je van bloemen houdt, kan je ook kunstbloemen in de badkamer plaatsen. Dit wordt vaak geadviseerd wanneer je een grote badkamer hebt. Zo kun je namelijk lege plekken opvullen.

Mogelijkheden om een verbouwing te financieren

Mogelijkheden om een verbouwing te financieren

Een verbouwing, het kost veel geld maar het is het vaak wel waard. Wanneer je je huis wilt gaan verbouwen, is het logisch dat hier veel bij komt kijken. Zo is het van belang dat je alles goed regelt. Ook is het belangrijk dat je genoeg geld hebt om je huis te laten verbouwen. Wanneer je niet genoeg geld hebt, kan je ervoor kiezen om een lening bij de bank aan te vragen. De bank moet dit goedkeuren voordat je het geld krijgt. Als je genoeg geld hebt, kan je verbouwing beginnen.

Creditcard aanvragen

Een creditcard is een van de bekendste oplossingen als je geen geld hebt. Als je een creditcard aanschaft, kun je tot een vast bedrag uitgeven. Het is wel de bedoeling dat je dit terug betaald aan het einde van de maand. Wanneer je het niet terug betaald, zullen hier extra kosten bij komen. Daarnaast zal je ook niks meer mogen kopen met de creditcard. Ook wanneer je schulden hebt, is het niet mogelijk om een creditcard aan te schaffen. Als je aan het verbouwen bent en je hebt niet genoeg geld meer, kan je er dus voor kiezen om een goedkope creditcard aan te schaffen. Je kunt dan gewoon je producten halen bij de winkel of bouwmarkt. 

Geen zorgen tijdens het verbouwen

Doordat je alles goed van tevoren regelt. Zal je geen zorgen hebben over de verbouwing van je huis. Je kunt dan genieten van de verbouwing. Ook hoef je je geen zorgen te maken om het geld. Het geld wat je van de creditcard hebt gehaald kun je na een maand er weer opzetten. Hierdoor ben je gelijk van je schuld af. Wanneer de verbouwing klaar is, zal je blij zijn dat het geregeld is. Je kunt lekker genieten van je nieuwe woning. Zorg er wel altijd voor dat je het geld binnen twee maanden terug stort. Zo voorkom je schulden.

Hoe raakt mijn afvoer steeds verstopt?

Heb je ooit eens een verstopte afvoer gehad? Verstopte afvoeren en verstopte leidingen kunnen lijken op kleine problemen, maar kunnen al heel snel veranderen in grote problemen, wanneer je ze niet tijdig aanpakt. Een verstopte afvoer kan trage waterafvoer, corrosie, overstromingen en dure reparaties veroorzaken. Het voorkomen ervan begint met het herkennen van de oorzaak van verstopte afvoer. Afvoeren heb je niet alleen in de wasbak van de keuken, maar ook in het toilet, de badkamer, de badkuip. Overal waar er water is gekoppeld is er een afvoer die ervoor moet zorgen dat het water netjes in de riolering terecht komt. Hieronder staan enkele meest voorkomende huishoudelijke oorzaken van verstopte afvoeren.

1. Haar in de afvoer

Haar in de wasbak en badkamer is een van de bekendste oorzaken van een verstopte afvoer. Kam uw haar nooit uit in de gootsteen van de wasbak of de badkamer. Een ophoping van haar laat uw afvoer verstoppen. Maar gelukkig, zijn er manieren waarop u uw verstoppingen in de afvoer kunt repareren en een oplossing voor de lange termijn kunt opzetten.

2. Verstopte toilet

Het toilet is ook een van de plekken die vaak verstopt raken. Het is belangrijk dat u geen dik toiletpapier doorspoelt. Als u kinderen in huis hebt is het raadzaam om alert te zijn. Soms kunnen kinderen kleine speelgoed in het toilet gooien die eenvoudig doorspoelt. Maar in de leidingen kunnen ze vast zitten en dat veroorzaakt verstoppingen die u niet zonder de hulp van een professionele loodgieter kunt oplossen.

3. Verstopte afvoeren van gebroken leidingen

Waterleidingen kunnen breken als gevolg van boomwortels en algemene slijtage. Zodra de buis begint te breken, wordt deze vatbaarder voor verstoppingen dan buizen die goed intact zijn. Tenzij u de gebroken pijp zichtbaar kunt zien, kan het moeilijk zijn om dit probleem te diagnosticeren. Dit wordt een nog groter probleem als u onvoldoende tijd heeft om het probleem te inspecteren.

4. Kalk en aluminiumdioxide in de cv-ketel

Wanneer u merkt dat de condens afvoer van de cv-ketel het condenswater niet meer kan afvoeren, dan weet u dat u met een verstopping te maken hebt. De condens afvoer raakt veelal verstopt door een te hoge kalk en aluminiumoxide concentratie in het water. Als u geen expert bent in het oplossen van problemen met de cv-ketel kunt u het beter overlaten aan de professionele loodgieter. Zij staan altijd klaar om problemen met uw cv-ketel te verhelpen tegen een redelijke prijs.

5. Slechte leidinginstallatie

Slechte leidinginstallatie kan leiden tot dure afvoerblokkades. Hoewel doe-het-zelfmethoden geld kunnen besparen en een ‘gemakkelijk’ onderdeel zijn van een woningrenovatie, wordt het installeren van uw eigen leidingen absoluut niet aanbevolen. Dit kan leiden tot problemen zoals een onjuiste waterstroom, gebroken leidingen en dure reparaties. Het is te begrijpen dat u op YouTube verschillende doe-het-zelf video’s kunt bekijken. Maar als u helemaal geen ervaring heeft, zullen de video’s absoluut niet helpen. Schakel een professional in.

6. Etensresten in de keukenafvoer

Etensresten mag nooit in de afvoer terecht komen. Leg in plaats daarvan een speciale bak aan het aanrecht, waar u uw etensresten in kunt doen. Dit is vooral belangrijk voor afval zoals theebladeren en koffiedik dat niet wordt afgebroken. Andere voedingsmiddelen waar u voorzichtig mee moet zijn, zijn vet of olie, want deze stollen in de leidingen en veroorzaken verstopping.