Blog

Waarom pvc vloeren de perfecte match zijn voor badkamers

Waarom pvc vloeren de perfecte match zijn voor badkamers

Als ervaren vloerlegger heb ik in de loop der jaren talloze vloeren gelegd in allerlei ruimtes. Toch blijft de badkamer een unieke uitdaging vanwege de specifieke vereisten die deze ruimte stelt. Vocht, temperatuurwisselingen en frequente blootstelling aan water maken de keuze van de juiste vloer cruciaal. PVC vloeren hebben zich herhaaldelijk bewezen als de ideale oplossing voor deze uitdagingen, dankzij hun unieke eigenschappen en voordelen.

De ongeëvenaarde voordelen van pvc vloeren

De waterbestendigheid van PVC vloeren is hun meest prominente voordeel, waardoor ze een voor de hand liggende keuze zijn voor de badkamer. In tegenstelling tot traditionele houten vloeren of sommige soorten laminaat, die kunnen opzwellen of kromtrekken bij blootstelling aan vocht, behouden PVC vloeren hun vorm en structuur, ongeacht hoe vochtig de omgeving wordt. Dit alleen al maakt ze een investering waard voor elke badkamerrenovatie.

Bovendien is de duurzaamheid van PVC vloeren opmerkelijk. Ze zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, bestand tegen krassen, vlekken en zelfs chemische reinigingsmiddelen. Dit maakt het schoonmaken van de badkamervloer een fluitje van een cent, een essentiële factor voor een ruimte die hygiëne vereist. Een simpele dweilbeurt is vaak al genoeg om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien.

De ontwerpflexibiliteit van PVC vloeren is een ander significant voordeel. Ze bieden een breed scala aan esthetische opties, waardoor huiseigenaren hun creativiteit de vrije loop kunnen laten in het ontwerpen van hun ideale badkamer. Of je nu een natuurlijke houtlook, een elegante stenen uitstraling of een uniek patroon wenst, PVC vloeren kunnen aan deze wensen voldoen. Daarnaast bieden ze het voordeel van warmte en comfort onder de voeten, iets wat bij echte stenen of keramische tegels vaak ontbreekt.

Populaire PVC vloeropties voor de badkamer

Door de jaren heen heb ik een verscheidenheid aan PVC vloeren geïnstalleerd in badkamers, elk met zijn eigen unieke charme en voordelen. De houtlook PVC vloeren blijven enorm populair vanwege hun warme uitstraling die een gezellige sfeer creëert in de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in diverse tinten, van licht esdoorn tot diep mahonie, waardoor ze passen bij elke interieurstijl.

Voor een meer verfijnde of moderne uitstraling zijn de steen- en marmerlook PVC vloeren een uitstekende keuze. Deze opties bieden de luxe uitstraling van natuursteen zonder de kou en het harde gevoel onder de voeten. Ze zijn ideaal voor het creëren van een elegante badkamer die toch warm en uitnodigend aanvoelt.

Naast deze natuurlijke looks zijn er ook PVC vloeren met levendige patronen of geometrische designs die een statement maken in de badkamer. Deze vloeren kunnen dienen als een opvallend visueel element in de ruimte en voegen een persoonlijke en unieke touch toe aan het interieur.

Het leggen van een PVC vloer in de badkamer is vaak eenvoudiger dan veel mensen denken, dankzij het innovatieve kliksysteem van veel van deze producten. Dit systeem maakt het mogelijk voor doe-het-zelvers om hun eigen vloer te leggen, hoewel professionele installatie altijd wordt aanbevolen voor het beste resultaat.

In conclusie, de keuze voor een PVC vloer in de badkamer biedt niet alleen een praktische en duurzame oplossing maar ook een kans om esthetiek en persoonlijke stijl te combineren. Als vloerlegger heb ik het genoegen gehad om te zien hoe deze vloeren badkamers transformeren in functionele, stijlvolle en onderhoudsvriendelijke ruimtes. Of je nu een volledige renovatie ondergaat of simpelweg je badkamervloer wilt upgraden, een PVC vloer is een keuze die je niet zult betreuren.

Veel wooncomfort dankzij een goede binnenmuur isolatie

Veel wooncomfort dankzij een goede binnenmuur isolatie

Bent u aan het kijken naar binnenmuur isolatie? Deze vorm van isoleren kan u veel voordelen opleveren. Het is een manier om de temperaturen in huis beter te kunnen regelen. In de zomermaanden houdt u de warmte buiten, terwijl u in de wintermaanden juist de warmte die u gestookt hebt binnenshuis houdt. Dit geeft een aangenaam binnentemperatuur, zonder dat u afhankelijk bent van andere apparaten die de temperatuur regelt. Maar wat kan de isolatie op het gebied van geluid voor u betekenen? Onderstaande informatie zet alles over dit onderwerp op een rij.

Geen hinder meer van geluid

Binnenmuur isolatie kan dienen als een geluidsbarrière voor uw woning. Als u in een drukke omgeving woont of gewoon van de rust wilt genieten, mag deze vorm van isolatie dus niet ontbreken. De materialen zorgen namelijk dat ongewenste geluiden buitenshuis blijven. Die luidruchtige buren gaat u niet meer horen zodra u de materialen hebt aangebracht. Ook hinder van verkeer of blaffende honden zult u niet meer ervaren. In plaats daarvan ontstaat er een oase van rust en hoort u alleen nog de geluiden die u zelf produceert met uw TV, radio of ander apparaat.

Meer privacy door geluiddemping

Met de juiste isolatiematerialen kunnen de binnenmuren worden behandeld om de ongewenste geluiden tegen te houden. U hoeft hierbij niet alleen te denken aan de muren die grenzen aan de buitenlucht of de buren. Ook binnenshuis kunt u voorkomen dat iedereen elkaar kan horen. Niets is zo vervelend als meerdere tv-programma’s door elkaar aan te moeten horen of te horen krijgen waar de ander over praat aan de telefoon. Het geeft dus ook meer privacy in de ruimtes. Vooral met meerdere gezinsleden kan dit veel uitkomsten bieden en ontstaan er geen meningsverschillen over het geluid.

Verschillende materialen om te monteren

De geluidsisolatie komt in een groot aantal varianten. Het is daarom goed om te bekijken welke materialen het beste bij uw doeleinden passen. Als het niet alleen om het geluid gaat, maar ook voor het regelen van de temperatuur, dan zijn glaswol en steenwol populaire keuzes. Deze materialen absorberen de geluidsgolven, waardoor u elkaar niet meer hoort. Gaat het u uitsluitend om het tegenhouden van geluid? Dan zijn er weer andere materialen. Zorg er dus voor dat u een goede keuze maakt, zodat u alleen nog maar kan genieten van de ruimtes in uw woning.

Een investering in uw huis en geluk

Het aanbrengen van geluidsisolatie of de isolatiematerialen voor uw binnenmuren brengt een investering met zich mee. Deze investering is echter niet alleen in uw huis, maar ook voor uw eigen geluk. U merkt dat u zich veel beter voelt als u niet voortdurend gehinderd wordt door de geluiden van buitenaf. Het kan uw woongenot aanzienlijk verhogen. En het bijkomende voordeel is dat de waarde van uw huis ook nog eens omhooggaat. Bij een eventuele verkoop kunt u  een hogere prijs vragen, waar potentiële kopers maar al te graag mee akkoord gaan vanwege isolatie.

Hoe je badkamer verbouwen tot ware design badkamer

Hoe je badkamer verbouwen tot ware design badkamer

Er zijn verschillende manieren om je huidige badkamer om te toveren tot een prachtige en
functionele ruimte. De meest moderne en populaire keuze is de design badkamer. Dit
badkamer ontwerp is bijzonder omdat het kwalitatieve meubels, de laatste technologie, de
beste materialen en sfeervolle verlichting omvat. Velen noemen het een luxe badkamer, een
concept dat de waarde van je huis kan verhogen en indruk kan maken op gasten. Je vraagt
je misschien af of je je huidige badkamer daarin kunt omtoveren. Natuurlijk kan dat! Er zijn
verschillende manieren en tips om dat te doen. Hieronder volgen enkele tips om van jouw
badkamer een echte design badkamer te maken.

Het installeren van luxe badkamermeubels

De eerste tip om van je badkamer een design badkamer te maken, is het installeren van
merk- en kwaliteit badkamermeubels zoals douches, kranen en wastafels. Luxe meubels
hebben extra functionaliteiten en bieden meer comfort. Denk hieraan aan een toilet die
zichzelf automatisch schoonmaakt en de bril kan verwarmen, of een regendouche met
sproeiers aan de zijkanten. Een andere geweldige optie voor grote badkamers, is een ligbad
met bubbels en temperatuurregeling.

De badkamerverlichting aanpassen

De tweede tip is om de verlichting in de badkamer aan te passen. In dit geval kun je
verschillende soorten lampen gebruiken. Dit is afhankelijk van wat jij wilt bereiken. Je kunt
zelfs overdag natuurlijk licht van de zon als verlichtingsbron gebruiken om een natuurlijke
sfeer te creëren. Je kunt daarnaast sfeerverlichting installeren voor als je een bad gaat
nemen en wilt ontspannen. Het wordt aangeraden om dimbaar licht te installeren, zodat je
zelf de helderheid kunt bepalen.

Een aantal planten neerzetten

In een design badkamer horen wat planten te staan, want die zorgen voor een luxe
uitstraling. Je hoeft geen bos bloemen te kopen, want het kan zo simpel zijn als een bloem
in een vaas. De plaatsing van de planten en aanvullende accessoires is het belangrijkste.
Tegenwoordig zijn kunstplanten aan de wand erg populair. Ze vergen namelijk weinig
onderhoud, maar geven je badkamer een prachtige natuurlijke uitstraling. Je kunt ook kiezen
voor echte planen. Deze geven namelijk een luxe sfeer, zuiveren je lucht en verbeteren je
stemming. Met bovenstaande tips kom je dus al een heel eind!

<strong>Janseninstalshop</strong>

Janseninstalshop

Dit artikel gaat over de Janseninstalshop. Zoals de naam al aanduidt, praten we hier over een winkel waar u terechtkunt voor van alles wat u nodig heeft voor uw installatie-activiteiten. Voordat we ingaan op het productaanbod, lichten we voor de volledigheid eerst toe wat met installatietechniek wordt bedoeld. Als voorbeelden van producten die u bij Janseninstalshop kunt aanschaffen, komen boilers en cv-ketels aan de orde.

Wat is installatietechniek?

Met installatietechniek bedoelen we het samenbrengen van technische componenten om er een functionerend systeem van te maken. Het vakgebied heeft raakvlakken met de bouw, de industrie en infrastructuur. We praten over allerlei systeem waarin onder meer componenten worden verwerkt van elektrische, mechanische, hydraulische en/of pneumatische aard. Als we als voorbeeld een woning nemen, dan past men diverse technieken toe voor de gehele elektrische installatie, de klimaatregeling en de warmwatervoorziening. Een cv-installatie is een goed voorbeeld. Als we praten over een systeem met een gasketel, dan zijn voor de installatie daarvan behalve de ketel ook gas-, elektriciteits- en waterleidingen nodig, evenals een drukvat.

Boilers

Voor de warmwatervoorziening van een woning kan een cv-ketel, een geiser en/of een boiler worden gebruikt. Een cv-ketel en een geiser beginnen pas water op te warmen, als iemand ergens een warmwaterkraan opendraait. Een cv-ketel kan zich op enige afstand van de warmwaterkranen bevinden. Een ketel is met name voor de verwarming. Geijsers worden doorgaans niet ver van een warmwaterkraan geïnstalleerd. Dan praten we over de keuken en de badkamer. Boilers zijn normaliter voor het warme water voor zowel de keuken als de badkamer. Geijsers en boilers kunnen voor het verwarmen van water op gas of elektriciteit werken. Omdat er in een badkamer meestal geen gasaansluiting is, wordt daar elektriciteit gebruikt. Als er met gas wordt gekookt, kan men in de keuken kiezen tussen elektrisch en gas. Bij Janseninstalshop kunt u uit diverse modellen Inventum boilers kiezen.

Cv-ketels

We merkten al op dat de primaire rol van een cv-ketel de verwarming is, maar een combi-ketel zorgt ook voor warm water. Janseninstalshop heeft cv-ketels, voor zowel alleen verwarming als gecombineerd met warm water, van diverse merken. Het bedrijf biedt goedkope cv ketels, maar ook meer geavanceerde modellen, die daarom duurder zijn. Vanwege de hoge gasprijs is het belangrijk dat een ketel een hoog rendement heeft en dus energiezuinig is. Let daarom op het energielabel ervan.

Geef je badkamer een luxe uitstraling met deze meubels

Geef je badkamer een luxe uitstraling met deze meubels

Is je badkamer toe aan een make over, maar heb je geen groot budget om dit uit te voeren? Dan is dat geen probleem. Je kunt ook op heel erg veel manieren je badkamer een make over geven met een klein budget. Enkel het veranderen van je textiel en nieuwe handdoeken kopen maakt al een groot verschil. Ook kun je voor weinig geld een nieuwe spiegel kopen, wat je badkamer een andere look geeft. Zo heb je voor niet eens zo heel erg veel geld een leuk design spiegel, wat je badkamer er chic uit laat zien. Of neem een ander badkamermeubel bij je wasbak. Dat laat je badkamer er ook weer heel erg anders uitzien. Kortom er zijn veel manieren om je badkamer aan te passen, zonder al te veel geld uit te hoeven geven.

Nieuwe meubels voor in je badkamer

Om je badkamer een luxe en nieuwe look te geven kun je nieuwe meubels kopen voor je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kast waar je je handdoeken en douche producten in kunt zetten en leggen, of een nieuw meubelstuk met wasbak voor onder de spiegel waar je je make-up kunt doen of je tanden kunt poetsen. Als je een wat grotere badkamer hebt of kinderen hebt, dan kun je een krukje neerzetten in de badkamer. Die kun je gebruiken om makkelijker in de spiegel te kunnen kijken of om spulletjes op te leggen als je gaat douchen of in bad gaat.

Accessoires voor in je badkamer

Om je badkamer een luxe uitstraling te geven, is het belangrijk dat je gebruik maakt van accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld wat plantjes kopen om je badkamer er wat groener uit te laten zien. Of je kunt luxe uitziende kaarsen kopen en die neerzetten in je badkamer. Ook zijn er luxe zeeppompje te koop die je kunt bijvullen als ze leeg zijn. Dit ziet er georganiseerder en luxer uit dan een plastic pompje uit de winkel.

Een waterontharder kopen

Niets is vervelender dan wanneer je te maken hebt met hard leidingwater. Dit is leidingwater met een erg hoog kalkgehalte. Wanneer je te maken hebt met zogenaamd hard leidingwater, dan merk je dat meteen, bijvoorbeeld aan de handdoeken die hard uit de wasmachine komen. Ook merk je dat apparatuur als de vaatwasser en de wasmachine minder gaan werken. En dan hebben we het nog niet eens over de fikse kalkaanslag die je in de badkamer krijgt. De oplossing? Een waterontharder kopen!

Een waterontharder is het beste wat je kunt doen

Je blijft de voegen schoonmaken als er teveel kalk in je leidingwater zit. Je koffie smaakt minder goed en de vaatwasser maakt veel minder goed schoon dan je gewend was. Een waterontharder kopen is dan het beste wat je kunt doen. Een waterontharder betekent dat je snel af bent van dit harde leidingwater. Het mooie aan een waterontharder – lees: ontkalker- is dat  een ontharder meteen werkt. Nadat je de waterontharder geplaatst hebt of hebt laten plaatsen, werkt het meteen. 

De verbluffende werking van de kleine hars deeltjes

De meeste waterontharders werken met kleine hars deeltjes. Het principe is even simpel als geniaal. Het harde leidingwater stroomt de waterontharder in. Daar wordt het water geconfronteerd met de kleine harsbolletjes. Deze bolletjes onttrekken kalk aan het water. Daardoor verlaat het water veel zachter de waterontharder en heb jij de beschikking over veel zachter leidingwater. Een waterontharder kopen betekent dat je ook kunt kiezen voor een ontharder met een magneet. Het effect is hetzelfde. Ook nu wordt kalk aan water onttrokken en verandert hard leidingwater in veel zachter leidingwater.

En dan komen de handdoeken weer zachter uit de wasmachine

Het effect is verbluffend en daarom is een waterontharder kopen zo verstandig. De handdoeken komen weer lekker zacht uit de wasmachine, je gebruikt veel minder zeepproducten, de vaatwasser werkt weer beter en je huid en haar voelt ook weer minder droog aan na een douchebeurt. De waterontharder is zelfs in staat om kalk dat zich al heeft aangezet in apparatuur geleidelijk aan te verwijderen. Daardoor gaat je apparatuur langer mee. 

Waterontharder kopen: goed voor het milieu en de energierekening

Nog een goede reden om een waterontharder te kopen is wel dat de energierekening naar beneden gaat. De apparatuur werkt weer beter en is zonder kalkaanslag veel minder energie nodig om het goede werk te doen. Een waterontharder kopen betekent eveneens dat je denkt aan het milieu. Omdat de apparatuur beter werkt, zijn bijvoorbeeld de wasmachine en de vaatwasser veel minder zeeproducten nodig. Daardoor verdwijnt minder zeep in het milieu. Over een win-win situatie gesproken.  Er zijn verschillende waterontharders beschikbaar. De eenvoudige modellen kun je prima zelf plaatsen als je enigszins handig bent. De wat meer geavanceerde uitvoeringen kun je veel beter door een specialist laten plaatsen. Werk heb je niet van de ontharder overigens. Je moet alleen zorgen dat er voldoende zout aanwezig is zodat de harsbolletjes van tijd tot tijd gespoeld kunnen worden.  Na verloop van tijd namelijk raken de bolletjes namelijk verzadigd. Als je interesse hebt, zorg er altijd voor dat je aan waterontharders vergelijken doet.

Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf van een rolluik

Een rolluik kent een hele hoop functies. Van het weren van zon en warmte tot het geven van privacy, rolluiken kunnen het allemaal. Maar een rolluik schaf je niet zomaar aan. Naast het secuur meten van de plek waar het rolluik komt te hangen, zul je ook goed na moeten denken over het materiaal, de functie voor jou, de kosten en de vele verschillende soorten. 

Materiaal

Niet alleen is het verstandig na te denken over de functie bij het kiezen van het materiaal van jouw rolluik, maar ook over jouw interieur. Het zou immers zonde zijn als je geld uitgeeft aan iets wat totaal niet past bij je meubilair of de rest van het huis. Veel rolluiken zijn gemaakt van kunststof, maar je kunt ook rolluiken van metaal, zoals aluminium, of hout aanschaffen. Denk goed na over wat je precies van je rolluik wilt. Wanneer je bijvoorbeeld vooral wil dat het rolluik de warmte en de zon buiten houdt, dan zul je misschien wel een ander rolluik aan moeten schaffen dan wanneer je slechts een soort muggenwering wilt. Wanneer je namelijk muggenwering zou willen, dan kun je beter op zoek naar een goede hor.

Handmatig of automatisch

Tegenwoordig kan alles automatisch. Rolluiken dus ook. Een automatisch rolluik kun je bijvoorbeeld met een afstandsbediening omhoog of naar beneden doen. Dat is erg handig. Zo hoef je niet van de bank op te staan wanneer de zon in je ogen schijnt. Verder kun je automatische rolluiken vaak ook instellen op tijd. Zo kun je ze bijvoorbeeld zo programmeren dat ze ‘s ochtends om acht uur open gaan en ‘s avonds om negen uur weer dicht. Dan hoef je er helemaal niet meer over na te denken. Automatische rolluiken zijn echter wel een stukje duurder dan handmatige rolluiken.

Rolluik of screen

Wanneer je niet een permanent rolluik in je huis wilt, kun je ook kiezen voor een screen. Dit is een soort luik dat je voor je ruit plaatst, en dat ook de zon buiten houdt. Verder kunnen screens ook fungeren als muggenwering. 

Er zijn een hoop dingen waar je over na moet denken bij het aanschaffen van een rolluik. Hopelijk ben je hiermee een beetje op weg geholpen.

Waarom je de luchtkwaliteit van jouw badkamer zou moeten verbeteren

Een goede badkamer ventilator is essentieel voor deze ruimte. In vochtige ruimtes zonder ventilatie ontstaat snel schimmel en onaangename geuren. Daarom is het belangrijk dat je een goede ventilator in de badkamer installeert. Ga je de ventilator gebruiken om onaangename geurtjes af te zuigen, zoals op het toilet, dan is een gewone badkamer ventilator (zonder extra’s) of een ventilator met timer voldoende. Een spirobuis worden gebruikt om een ​​betere luchtstroom voor badkamer ventilatoren te bieden. 

Door het gebruik van een spirobuis kunt u de luchtkwaliteit in jouw badkamer verbeteren. Spirobuizen zijn niet verkrijgbaar in de plaatselijke winkel. Ze zijn echter een grote verbetering ten opzichte van een gewone badkamer ventilator.

Waarom ventilatie belangrijk is

Het is essentieel dat je frisse lucht in de badkamer laat stromen, vooral omdat jouw badkamer een hygiënische plek moet zijn. Je kunt ervoor kiezen om een ​​badkamer ventilator zonder spirobuis te installeren. Maar met een spirobuis kun je frisse lucht van buiten de badkamer halen. Het zal ook helpen om je badkamer hygiënischer en geurvrij te maken. Goede ventilatie zal de waterdamp verminderen en de natuurlijke ademhaling van het lichaam stimuleren en/of helpen. Wanneer een besloten ruimte niet goed wordt geventileerd, krijgt de ruimte niet de benodigde luchtstroom om zijn functies in harmonie met de omgeving uit te voeren.

Waar moet je op letten bij een ventilator?

Misschien een grote stap voor je, maar wel essentieel voor jouw wooncomfort. Het verbeteren van het luchtstroom systeem kost geld en de installatie kun je het beste overlaten aan een erkende en opgeleide expert. Ventilatie is een zeer belangrijk onderdeel van een badkamer. De kwaliteit van de natuurlijke ventilatie hangt af van de locatie van jouw badkamer. Ventilatieopeningen in het plafond nodig om frisse lucht binnen te laten? Misschien is extra ventilatie in de muur het beste? 

Houd er rekening mee dat verschillende soorten ventilatieopeningen nodig zijn voor verschillende situaties. Neem de tijd om elk mogelijk aspect van de gewenste ventilator te overwegen. Welk type ventilator past het beste bij jou?

4 aanpassingen voor jouw badkamer!

4 aanpassingen voor jouw badkamer!

Een mooie en hippe badkamer is voor de meeste woningen onmisbaar geworden. De badkamer is dan ook niet langer de plek om je even snel klaar te maken, maar moet echt een mooie ruimte zijn waar je ons helemaal fris voelen en kunnen relaxen. Mocht jij nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor jouw badkamer, dan hebben wij hieronder tips voor je op een rij gezet die je direct kunt gebruiken. 

  • Je kunststof douchedeur vervangen
  • Waarom je een dimlicht moet hebben
  • Het kiezen van de juiste tegels
  • Een stijl kiezen

De kunststof douchedeur vervangen

Veel badkamers hebben nog een kunststof douchedeur. Dat kan er nog in zitten van de vorige eigenaar of je hebt hem er zelf in geplaatst. Maar vaak zorgen zulke deuren ook voor problemen, zoals het kalkaanslag wat tussen het ribbeltjes patroon blijft zitten. Daarnaast zien de deuren er ook lang niet altijd even mooi uit. Door deze douchedeur te vervangen voor een glazen douchedeur ziet je complete badkamer er meteen een stuk moderner uit! 

Waarom je een dimlicht moet hebben

Heb je er ook geregeld last van dat je er midden in de nacht even uit moet om naar het toilet te gaan? Nadat je eindelijk weer terug in bed ligt kom je echter niet meer in slaap. Dat is ontzettend vervelend, want je kunt er de dag erna de hele dag nog last van hebben. Veelal komt dit voor een groot deel doordat je in de badkamer de lamp aandoet en je lichaam volledig wakker wordt van het licht. Niet alleen zien je ogen licht, maar je huid voelt het licht ook aan, waardoor je nog sneller helemaal wakker bent. Door een dimlicht in de badkamer te hebben, zul je hier een stuk minder last van hebben. 

Het kiezen van de juiste tegels

De tegels die je in de badkamer hebt bepalen voor een groot deel de complete uitstraling. Kies daarom zorgvuldig de juiste tegels uit. Kleine badkamer bijvoorbeeld kunnen goed grote tegels gebruiken. Daarnaast wil je naar de huidige stijl van je badkamer kijken en zien wat hier het best bij past.

Een stijl kiezen

Bij het inrichten van de badkamer is het verder ook belangrijk om goed te kijken naar de stijl die je graag wilt creëren. Misschien wil je graag een hele moderne stijl hebben in je badkamer of wil je juist een soort tropische inrichting hebben. Het is goed om dit van tevoren te bepalen, zodat je vervolgens kunt kijken en zoeken naar spullen die daar het beste bij passen.

Drie dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een houten badkamermeubel

Houten meubels zijn de laatste tijd helemaal in. Ze maken vrijwel elke badkamer mooi af en passen bijna overal bij. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten bij het ontwerpen of kopen van een houten badkamermeubel. Hieronder vind je een paar tips.

De houtsoort

Niet elke houtsoort is goed bestand tegen vocht. In een badkamer moet je zo’n houtsoort dus echt niet hebben. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet over houtsoorten die je in jouw badkamer kunt gebruiken, want elke badkamer is weer anders. Wanneer je een houtsoort hebt gevonden die niet vochtbestendig is, maar wel erg mooi, hoeft dit niet te betekenen dat je deze houtsoort helemaal moet afschrijven. Met een laklaag over het hout heen die goed onderhouden wordt, kom je ook al een heel eind. Maar zorg er dus wel voor dat je het meubel goed onderhoudt en de laklaag eens in de zoveel tijd bijwerkt.

De opslagruimte

Dit is iets waar je bij elk badkamermeubel goed op moet letten, maar het is dan ook erg belangrijk. Let goed op de hoeveelheid en de soort opslagruimte die het meubel bevat. Een meubel dat je bijvoorbeeld mooi vindt, omdat het niet te diep is, heeft veel minder opslagruimte dan een iets dieper meubel. En een te hoog meubel is natuurlijk niet mooi, maar in een te laag meubel kun je al helemaal niets kwijt. Zorg er bij de aanschaf van een badkamermeubel dus voor dat je niet alleen een mooi meubel, maar ook een praktisch meubel aanschaft. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van je producten niet eens in je badkamer past.

Het gewicht

Hout is een erg zwaar materiaal. Let er bij de aanschaf van een houten badkamermeubel dus op dat je meubel niet te zwaar is. Hier kan je namelijk erg veel problemen van krijgen. Een te zwaar meubel kun je niet aan de muur hangen, dus zul je deze op de grond moeten zetten. Wanneer het meubel daarvoor bedoeld is, dus als hij speciale poten heeft, is dat geen probleem, maar met een meubel dat bedoeld is om op te hangen, krijg je hier veel narigheden van.