Drie dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een houten badkamermeubel

Houten meubels zijn de laatste tijd helemaal in. Ze maken vrijwel elke badkamer mooi af en passen bijna overal bij. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten bij het ontwerpen of kopen van een houten badkamermeubel. Hieronder vind je een paar tips.

De houtsoort

Niet elke houtsoort is goed bestand tegen vocht. In een badkamer moet je zo’n houtsoort dus echt niet hebben. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet over houtsoorten die je in jouw badkamer kunt gebruiken, want elke badkamer is weer anders. Wanneer je een houtsoort hebt gevonden die niet vochtbestendig is, maar wel erg mooi, hoeft dit niet te betekenen dat je deze houtsoort helemaal moet afschrijven. Met een laklaag over het hout heen die goed onderhouden wordt, kom je ook al een heel eind. Maar zorg er dus wel voor dat je het meubel goed onderhoudt en de laklaag eens in de zoveel tijd bijwerkt.

De opslagruimte

Dit is iets waar je bij elk badkamermeubel goed op moet letten, maar het is dan ook erg belangrijk. Let goed op de hoeveelheid en de soort opslagruimte die het meubel bevat. Een meubel dat je bijvoorbeeld mooi vindt, omdat het niet te diep is, heeft veel minder opslagruimte dan een iets dieper meubel. En een te hoog meubel is natuurlijk niet mooi, maar in een te laag meubel kun je al helemaal niets kwijt. Zorg er bij de aanschaf van een badkamermeubel dus voor dat je niet alleen een mooi meubel, maar ook een praktisch meubel aanschaft. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van je producten niet eens in je badkamer past.

Het gewicht

Hout is een erg zwaar materiaal. Let er bij de aanschaf van een houten badkamermeubel dus op dat je meubel niet te zwaar is. Hier kan je namelijk erg veel problemen van krijgen. Een te zwaar meubel kun je niet aan de muur hangen, dus zul je deze op de grond moeten zetten. Wanneer het meubel daarvoor bedoeld is, dus als hij speciale poten heeft, is dat geen probleem, maar met een meubel dat bedoeld is om op te hangen, krijg je hier veel narigheden van. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *