4 aanpassingen voor jouw badkamer!

Een mooie en hippe badkamer is voor de meeste woningen onmisbaar geworden. De badkamer is dan ook niet langer de plek om je even snel klaar te maken, maar moet echt een mooie ruimte zijn waar je ons helemaal fris voelen en kunnen relaxen. Mocht jij nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor jouw badkamer, dan hebben wij hieronder tips voor je op een rij gezet die je direct kunt gebruiken. 

  • Je kunststof douchedeur vervangen
  • Waarom je een dimlicht moet hebben
  • Het kiezen van de juiste tegels
  • Een stijl kiezen

De kunststof douchedeur vervangen

Veel badkamers hebben nog een kunststof douchedeur. Dat kan er nog in zitten van de vorige eigenaar of je hebt hem er zelf in geplaatst. Maar vaak zorgen zulke deuren ook voor problemen, zoals het kalkaanslag wat tussen het ribbeltjes patroon blijft zitten. Daarnaast zien de deuren er ook lang niet altijd even mooi uit. Door deze douchedeur te vervangen voor een glazen douchedeur ziet je complete badkamer er meteen een stuk moderner uit! 

Waarom je een dimlicht moet hebben

Heb je er ook geregeld last van dat je er midden in de nacht even uit moet om naar het toilet te gaan? Nadat je eindelijk weer terug in bed ligt kom je echter niet meer in slaap. Dat is ontzettend vervelend, want je kunt er de dag erna de hele dag nog last van hebben. Veelal komt dit voor een groot deel doordat je in de badkamer de lamp aandoet en je lichaam volledig wakker wordt van het licht. Niet alleen zien je ogen licht, maar je huid voelt het licht ook aan, waardoor je nog sneller helemaal wakker bent. Door een dimlicht in de badkamer te hebben, zul je hier een stuk minder last van hebben. 

Het kiezen van de juiste tegels

De tegels die je in de badkamer hebt bepalen voor een groot deel de complete uitstraling. Kies daarom zorgvuldig de juiste tegels uit. Kleine badkamer bijvoorbeeld kunnen goed grote tegels gebruiken. Daarnaast wil je naar de huidige stijl van je badkamer kijken en zien wat hier het best bij past.

Een stijl kiezen

Bij het inrichten van de badkamer is het verder ook belangrijk om goed te kijken naar de stijl die je graag wilt creëren. Misschien wil je graag een hele moderne stijl hebben in je badkamer of wil je juist een soort tropische inrichting hebben. Het is goed om dit van tevoren te bepalen, zodat je vervolgens kunt kijken en zoeken naar spullen die daar het beste bij passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *