Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf van een rolluik

Een rolluik kent een hele hoop functies. Van het weren van zon en warmte tot het geven van privacy, rolluiken kunnen het allemaal. Maar een rolluik schaf je niet zomaar aan. Naast het secuur meten van de plek waar het rolluik komt te hangen, zul je ook goed na moeten denken over het materiaal, de functie voor jou, de kosten en de vele verschillende soorten. 

Materiaal

Niet alleen is het verstandig na te denken over de functie bij het kiezen van het materiaal van jouw rolluik, maar ook over jouw interieur. Het zou immers zonde zijn als je geld uitgeeft aan iets wat totaal niet past bij je meubilair of de rest van het huis. Veel rolluiken zijn gemaakt van kunststof, maar je kunt ook rolluiken van metaal, zoals aluminium, of hout aanschaffen. Denk goed na over wat je precies van je rolluik wilt. Wanneer je bijvoorbeeld vooral wil dat het rolluik de warmte en de zon buiten houdt, dan zul je misschien wel een ander rolluik aan moeten schaffen dan wanneer je slechts een soort muggenwering wilt. Wanneer je namelijk muggenwering zou willen, dan kun je beter op zoek naar een goede hor.

Handmatig of automatisch

Tegenwoordig kan alles automatisch. Rolluiken dus ook. Een automatisch rolluik kun je bijvoorbeeld met een afstandsbediening omhoog of naar beneden doen. Dat is erg handig. Zo hoef je niet van de bank op te staan wanneer de zon in je ogen schijnt. Verder kun je automatische rolluiken vaak ook instellen op tijd. Zo kun je ze bijvoorbeeld zo programmeren dat ze ‘s ochtends om acht uur open gaan en ‘s avonds om negen uur weer dicht. Dan hoef je er helemaal niet meer over na te denken. Automatische rolluiken zijn echter wel een stukje duurder dan handmatige rolluiken.

Rolluik of screen

Wanneer je niet een permanent rolluik in je huis wilt, kun je ook kiezen voor een screen. Dit is een soort luik dat je voor je ruit plaatst, en dat ook de zon buiten houdt. Verder kunnen screens ook fungeren als muggenwering. 

Er zijn een hoop dingen waar je over na moet denken bij het aanschaffen van een rolluik. Hopelijk ben je hiermee een beetje op weg geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *