Een waterontharder kopen

Niets is vervelender dan wanneer je te maken hebt met hard leidingwater. Dit is leidingwater met een erg hoog kalkgehalte. Wanneer je te maken hebt met zogenaamd hard leidingwater, dan merk je dat meteen, bijvoorbeeld aan de handdoeken die hard uit de wasmachine komen. Ook merk je dat apparatuur als de vaatwasser en de wasmachine minder gaan werken. En dan hebben we het nog niet eens over de fikse kalkaanslag die je in de badkamer krijgt. De oplossing? Een waterontharder kopen!

Een waterontharder is het beste wat je kunt doen

Je blijft de voegen schoonmaken als er teveel kalk in je leidingwater zit. Je koffie smaakt minder goed en de vaatwasser maakt veel minder goed schoon dan je gewend was. Een waterontharder kopen is dan het beste wat je kunt doen. Een waterontharder betekent dat je snel af bent van dit harde leidingwater. Het mooie aan een waterontharder – lees: ontkalker- is dat  een ontharder meteen werkt. Nadat je de waterontharder geplaatst hebt of hebt laten plaatsen, werkt het meteen. 

De verbluffende werking van de kleine hars deeltjes

De meeste waterontharders werken met kleine hars deeltjes. Het principe is even simpel als geniaal. Het harde leidingwater stroomt de waterontharder in. Daar wordt het water geconfronteerd met de kleine harsbolletjes. Deze bolletjes onttrekken kalk aan het water. Daardoor verlaat het water veel zachter de waterontharder en heb jij de beschikking over veel zachter leidingwater. Een waterontharder kopen betekent dat je ook kunt kiezen voor een ontharder met een magneet. Het effect is hetzelfde. Ook nu wordt kalk aan water onttrokken en verandert hard leidingwater in veel zachter leidingwater.

En dan komen de handdoeken weer zachter uit de wasmachine

Het effect is verbluffend en daarom is een waterontharder kopen zo verstandig. De handdoeken komen weer lekker zacht uit de wasmachine, je gebruikt veel minder zeepproducten, de vaatwasser werkt weer beter en je huid en haar voelt ook weer minder droog aan na een douchebeurt. De waterontharder is zelfs in staat om kalk dat zich al heeft aangezet in apparatuur geleidelijk aan te verwijderen. Daardoor gaat je apparatuur langer mee. 

Waterontharder kopen: goed voor het milieu en de energierekening

Nog een goede reden om een waterontharder te kopen is wel dat de energierekening naar beneden gaat. De apparatuur werkt weer beter en is zonder kalkaanslag veel minder energie nodig om het goede werk te doen. Een waterontharder kopen betekent eveneens dat je denkt aan het milieu. Omdat de apparatuur beter werkt, zijn bijvoorbeeld de wasmachine en de vaatwasser veel minder zeeproducten nodig. Daardoor verdwijnt minder zeep in het milieu. Over een win-win situatie gesproken.  Er zijn verschillende waterontharders beschikbaar. De eenvoudige modellen kun je prima zelf plaatsen als je enigszins handig bent. De wat meer geavanceerde uitvoeringen kun je veel beter door een specialist laten plaatsen. Werk heb je niet van de ontharder overigens. Je moet alleen zorgen dat er voldoende zout aanwezig is zodat de harsbolletjes van tijd tot tijd gespoeld kunnen worden.  Na verloop van tijd namelijk raken de bolletjes namelijk verzadigd. Als je interesse hebt, zorg er altijd voor dat je aan waterontharders vergelijken doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *